St. Francis Winery & Vineyards
St. Francis Winery & Vineyards to producent z Kalifornii, który od ponad 50 lat tworzy historię winiarstwa w hrabstwie Sonoma, uznawanym za jeden z najbardziej obiecujących regionów winiarskich na świecie.
Bordeaux to jeden z najbardziej renomowanych i rozpoznawalnych regionów winiarskich świata. Bordoskie wina stanowią swego rodzaju wzorzec metra dla win wybitnych. To one zajmują najważniejsze miejsca w kartach win najlepszych restauracji, sprzedawane są na aukcjach, kolekcjonowane przez znawców. Nic więc dziwnego, że wypowiedzi czołowych przedstawicieli tego regionu winiarski świat traktuje bardzo poważnie.
Co będzie tematem seminarium? Nasi prowadzący przybliżą nowe trendy, zmiany oraz wyzwania, przed jakimi region Bordeaux stanie w najbliższej przyszłości. Pierwszą część spotkania połączymy z degustacją win Château Belgrave, którą poprowadzi Mathieu Chadronnier (będziemy degustować Château Belgrave roczniki: 2011, 2012, 2015 i 2016). W drugiej części seminarium - prowadzonej przez Panią Anna Thakenko-Marie - weźmiemy udział w degustacji Château Angelus, posiadłości zaklasyfikowanej do czterech najlepszych winnic w St-Émilion (będziemy degustować Château Angelus roczniki: 2006, 2011, 2014, 2015 oraz Carillon d´Angelus 2015 i Château Bellevue 2012). Warto dodać, że wina z Château Angelus od ośmiu pokoleń wytwarzane są z dumą i pieczołowitością przez rodzinę de Bouard de Laforest. To jedna z najlepszych rzeczy, które mogą się przydarzyć koneserom!
W wydarzeniu wezmą udział wyłącznie przedstawiciele branży HoReCa (rejestracja na stronie: http://bit.ly/2p04DAK).
St. Francis Winery & Vineyards to producent z Kalifornii, który od ponad 50 lat tworzy historię winiarstwa w hrabstwie Sonoma, uznawanym za jeden z najbardziej obiecujących regionów winiarskich na świecie.