Ca’ Momi
Winnica Ca’ Momi powstała w roku 2006 w dolinie Napa w Kalifornii dzięki pasji trójki Włochów: Valentiny Guolo-Migotto, Dario de Conti i Stefano Migotto. Zafascynowani włoską kulturą kuchni i wina, zapragnęli odtworzyć w Kaliforni, przynajmniej część zapamiętanego z dzieciństwa świata.
Jak mówi główny winemaker Stefano: "We Włoszech wino jest na każdym stole przez 365 dni w roku, zawsze w towarzystwie przyjaciół i dobrej kuchni". Głównym celem założycieli Ca’ Momi stało się wytwarzanie win najwyższej jakości, jednocześnie autentycznych i bezpretensjonalnych. Z tej samej inspiracji powstała również Ca’ Momi Osteria i Ca’ Momi Enoteca. Wszystkie trzy przedsięwzięcia odniosły sukces, zaś wina z Ca’ Momi zdobywają międzynarodowe rynki i konsumentów na całym świecie.