Niezwykłe kreacje Orin Swift

W dniu 9 marca 2020, z okazji Międzynarodowego Dnia Kobiet, California Wines - POLAND organizuje seminarium degustacyjne poświęcone winom z Kalifornii, w szczególności tym, za którymi stoją kobiety - winiarki i szefowe winnic. To niecodzienne wydarzenie odbędzie się w warszawskim hotelu „Raffles” i poprowadzi je Pani Patrycja Siwiec. Jest ono dedykowane członkiniom grupy „Polskie Sommelierki”. W ramach degustacji zaprezentowana zostanie grupa specjalnie wybranych win ze szczepów : Chradonnay, Oaked i Unoaked, Sauvignon Blanc, Merlot, Cab Sauvignon, Zinfandel. Jak zwykle na eventach California Wines nie zabraknie akcentu związanego z Winkolekcją. Tym razem prezentujemy nagrodzone w zeszłorocznym konkursie „Wino na medal” - „8 Years In The Desert” (rocznik 2017) z winnicy Orin Swift.

Historia Orin Swift Cellars sięga 1995 roku, kiedy Dave Phinney pojechał do Florencji, aby spędzić jeden studencki semestr. We Włoszech, „zauroczony” winem postanowił zmienić swoje życiowe plany. Po studiach pracował w kilku winnicach, aż wreszcie w roku 1998 założył Orin Swift Cellars.

Firma powstała jako autorski, przemyślany od początku do końca projekt, konsekwentnie łączący wina, ich styl i inspiracje oraz nowatorski design. Rezultat jest olśniewający. Eklektyczne, bogate wina z Orin Swift łączą śmiałe, intensywne smaki i koncentrację z równowagą i gładkością. Noty 95 czy 96 u Parkera są tu czymś normalnym. Te zaskakujące, niepowtarzalne, a przede wszystkim wybitne wina opowiadają swoją własną, fascynującą historię, przy czym ważnym jej elementem są niezwykłe, przyciągające uwagę etykiety, łączące w sobie klasyczną sztukę, dramatyczną fotografię, abstrakcyjne kolaże obrazów.

KALIFORNIA

Kalifornia z 200 tysiącami hektarów upraw reprezentuje dziś 90% produkcji wina w USA. To pierwsze miejsce, w którym posadzono winorośl, okazało się miejscem najlepszym.

MANNEQUIN

Aromaty cytrusów, toffi, dębu, wsparte nutami jaśminu i białego pieprzu. Na podniebieniu ananas, miód i zielone jabłko. Masywne, pełne, z kremowym finiszem.

ABSTRACT́

Aromaty dojrzałych czerwonych owoców, malin, wiśni, czereśni oraz truskawek. W ustach bardzo owocowe, z posmakiem tymianku i rabarbaru. Gładkie i pełne.

8 YEARS IN THE DESERT

Aromaty malin, fig i pieprzu, wsparte nutami ciemnej czekolady i kopru włoskiego. Na podniebieniu jeżyny, śliwki i porzeczki. Finezyjny finisz ze zintegrowanymi taninami.

PALERMO

Aromaty czarnej porzeczki, jeżyn, kakao, dębu i jodły. W ustach pełne, owocowe i mineralne. Rozwinięte taniny i długi finisz.

MACHETÉ

Aromaty czarnych śliwek, cassis i kakao. Na podniebieniu jeżyny, owoce czarnego bzu, śliwki i dojrzałe figi. Kredowe taniny, lekko mineralne, z waniliowym posmakiem.

PAPILLON

Dojrzałe aromaty czarnej porzeczki, jeżyny i pudełka cygar. W ustach pełne, bogate, z nutami kawy, lawendy i mineralnym posmakiem. Gęste, wielowymiarowe wino z długim i eleganckim finiszem.






Dyrektorzy regionalni

 
Krzysztof Filiński

Regionalny Dyrektor Sprzedaży

 
Sławomir Szczepański

Regionalny Dyrektor Sprzedaży

Handlowcy

Mazowieckie / Podlaskie / Lubelskie / Łódzkie

 
Wojciech Cichowlas

Key Account Manager

 
Mariusz Janczewski

Key Account Manager

Pomorskie / Warmińsko-mazurskie

 
Maciej Zblewski

Przedstawiciel Handlowy

Małopolskie / Podkarpackie

 
Jakub Czarnowski

Przedstawiciel Handlowy

Wielkopolskie

 
Paweł Grunt

Przedstawiciel Handlowy

Śląskie / Opolskie

 
Marcin Błażkiewicz

Key Account Manager

Zachodniopomorskie

 
Anna Szczerbień-Pietrzak

Key Account Manager

Dolnośląskie / Lubuskie

 
Mateusz Jakuć

Key Account Manager