Aktualności

Biężące informacje / Co słychać w Winkolekcji.

Polish Masters Academy w Krakowie i Wrocławiu

Jak zarabiać na winie

POLISH MASTERS ACADEMY – WINE AND MORE  oraz zespół WINKOLEKCJI zapraszają Państwa do udziału w warsztatach “JAK ZARABIAĆ NA WINIE”. Kolejna, tym razem jesienna tura ogólnopolskich spotkań, zorganizowana zostanie w Krakowie (17 września) oraz Wrocławiu (1 października).

Piotr Pietras

Piotr Pietras – Master Sommelier

Podobnie jak w Gdańsku, Poznaniu i Szczecinie, warsztaty  poprowadzą dwaj uznani i utytułowani prelegenci. Cieszący się międzynarodowym uznaniem, jeden z najwybitniejszych Master Sommelierów ostatnich lat, PIOTR PIETRAS, obecnie mieszkający i pracujący w Londynie, niekwestionowanym centrum światowej gastronomii.

Menadżer zarządzający profesjonalnym zespołem sommelierów i największą kartą win w Wielkiej Brytanii w projekcie „HIDE”. Najlepszy Młody Sommelier Świata oraz Wicemistrz Europy Sommelierów z roku 2017, dwukrotny Mistrz Polski Sommelierów z lat 2015 i 2016.

Sommelier, którego kompetencje pozwoliły na współpracę w gwiazdkowych restauracjach z indywidualnościami światowej gastronomii: Gordonem Ramsayem (Maze), Richardem Corriganem (Corrigan’s Mayfair), Raphaelem Francois (Launceston Place).

Kolejnym prowadzącym warsztaty będzie Prezydent Stowarzyszenia Sommelierów Polskich, PIOTR KAMECKI, finalista Mistrzostw Europy i Mistrzostw Świata Sommelierów z lat 1998 i 2000 oraz Mistrz Polski Sommelierów z roku 1998, doświadczony praktyk w biznesie winiarskim oraz ambasador renomowanej marki RIEDEL w Polsce.

Piotr Kamecki

Piotr Kamecki – Prezydent Stowarzyszenia Sommelierów Polskich

CZYM CHCEMY PAŃSTWA ZAINTERESOWAĆ?

  • Światowe trendy restauracyjne – ciekawostka czy drogowskaz?
  • Gość w restauracji / Kartoteka gości – co o nim wiesz?
  • Sommelier – czy jest potrzebny w Twojej restauracji?
  • Szef Kuchni – czy potrafi sprzedawać Twoje wina?
  • Marża – czy wiesz o niej wszystko?
  • Dostawcy – kłopoty czy współpraca?
  • Wino w magazynie – planowanie czy przypadek?
  • Konkurencja – czy masz na nią sposób?
  • Serwis wina – problem czy zysk?

Dodatkowo nasi prowadzący przedstawią Państwu:

  • Najciekawsze gastronomiczne wzorce prosto z londyńskich restauracji.
  • Światowe trendy w zakresie serwisu wina.
  • Spostrzeżenia i wnioski z krajowego rynku gastronomicznego.
  • Szereg zagadnień składających się na „winny sukces”.

Do kogo kierujemy nasze warsztaty?

  • Właścicieli Restauracji i Hoteli,
  • Managerów Restauracji i Hoteli,
  • Osób zainteresowanych branżą gastronomiczną.

Gdzie Państwa zapraszamy?

  • Hotel Radisson Blu, Kraków – 17 września 2018
  • Hotel Mercure Centrum, Wrocław – 1 października 2018

Więcej informacji na www.warsztaty.winkolekcja.pl

Winkolekcja - importer win

realizacja: estinet.pl